30 jaar ervaring

Advocatenkantoor An Wouters is opgericht in 1993 en biedt dus al 30 jaar een kwalitatieve, pragmatische en doortastende allround dienstverlening, met specialisatie in ondernemings- en vastgoedrecht.

Ondernemingsrecht omvat alles wat te maken heeft met ondernemingen. Van contracten, insolventie en vennootschapsrecht tot ondernemingen in moeilijkheden”, legt An Wouters uit. “Vastgoedrecht gaat van de klassieke bouwproblemen tot vergunningen, ruimtelijke ordening, enzovoort.”

Passie voor recht

Recht is altijd en overal en kent vele facetten. Het is nooit zwart-wit. Dit vraagt een ruime én genuanceerde kijk. “Als advocaat kan je dus écht het verschil maken voor je cliënt. Je bent een luisterend oor, adviseur, eerste rechter en een stevige belangenverdediger. Je bent de rots in de branding voor je cliënt. Een goed contact met je cliënt en wederzijds vertrouwen en respect zijn dus essentieel in de advocatuur”, vervolgt Wouters. “Maar naast mijn empathie houd ik altijd de kern van het dossier voor ogen. Het is belangrijk om een probleem analytisch te blijven bekijken, de cliënt naar de kern ervan te sturen en zo een pragmatische oplossing of de beste verdediging te zoeken. Op die manier worden de belangen van de cliënt optimaal behartigd.”

“Over de kwaliteit van mijn werk waak ik heel sterk”, geeft Wouters mee. “Kwaliteit verhoogt de slaagkansen van het dossier en laat je toe een goede reputatie op te bouwen bij je cliënten en de rechtbank. Je aanpak moet steeds gefundeerd, onderbouwd en doelgericht zijn. Dit zet zich verder in mijn gedrevenheid: ik ga ervoor, spit dingen uit tot op het bot, zowel inhoudelijk als strategisch.”

Recht, Maatschappij en Politiek

Het is voor An verrijkend om vanuit diverse invalshoeken met recht bezig te zijn. “Als docent Ondernemings- en Vastgoedrecht deel ik mijn praktijkervaring graag met studenten. Dat geeft een extra dimensie aan mijn werk. Hiermee hoop ik jongvolwassenen te kunnen inspireren. Maatschappelijk engagement drijft me trouwens in alles wat ik doe. Als schepen van Lokale Economie en Onderwijs en als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst kan ik op deze domeinen mee beleidslijnen uittekenen en weet ik goed wat er bij de mensen leeft. Recht en politiek, het is een wisselwerking die versterkte inzichten geeft in het recht én het maatschappelijk leven.”

Een blik op de toekomst

“Op 8 oktober 1993 legde ik mijn eed af als advocaat. Sindsdien hebben het recht en mijn praktijkervaringen mij als jurist én als mens verder gevormd.”

Ook na 30 jaar blijft de advocatuur An uitdagen en boeien. “Zowel de maatschappij als het recht staan nooit stil, al bewegen ze soms onvermijdelijk op verschillende snelheden. Maatschappelijke evoluties vragen nieuwe wetgeving of creatieve interpretaties van bestaande wetgeving.  Ook de advocatuur is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. Conflictbeheersing gebeurt op verschillende manieren, gaande van bemiddeling tot strategische procesvoering. De digitalisering van de advocatuur is volop ingezet. Videoconferenties en online consultaties vullen het klassieke gesprek aan, zonder aan persoonlijk contact in te boeten.”

“(R)écht voor u! Een persoonlijke, doortastende en kwaliteitsvolle aanpak, aangepast aan de noden van de cliënt, rekening houdend met de maatschappelijke evoluties. Dat blijft mijn motto voor de toekomst!”, besluit Wouters.

Onderwerpen